Wij zoeken nieuwe leden! Vooral tenoren!

Wilt u ook deel uit maken van ons koor en iedere week een gezellige repetitie meemaken waar stevig gerepeteerd wordt voor de volgende optredens? Bent u tenor dan bent u dubbel welkom! Ons koor zingt graag 4 stemmig en dat lukt niet zonder tenoren!
In oktober gaan we een 2 concerten op 1 avond geven met Jan Lenselink, Jaap Kramer en Noortje Middelkoop. Daarna geven we een kerstconcert op 19 december in de NH kerk te Venhuizen. Op 23 oktober 2022 geven we alsnog ons 50 jarig jubileumconcert. Ziet u in ons programma iets leuks staan en wilt u wel meezingen maar voor een bepaalde periode of wilt u inzage in de muziekkeuze van de komende concerten? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een belletje naar 06-83530627 met uw aanmelding of uw vragen en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord. U bent van harte welkom!!!

26 oktober 2019 

Petra Berger in concert met het Driebankoor

Het Driebankoor gaat samen met Petra Berger een geweldig concert geven. De organisatie van dit concert gaat via Zingenenzo.com welke ook de kaartverkoop gaat regelen. Via de link http://www.ticketkantoor.nl/shop/ven01 kunt u kaarten reserveren. Op onze website geen mogelijkheid om kaarten te bestellen maar via de leden van het Driebankoor is dit wel mogelijk. 

Wij zien u graag op zaterdagavond op 26 oktober in Venhuizen. 

Het Concert wordt gegeven met medewerking van:

Petra Berger, soliste en het Driebankoor
Mark Brandwijk, piano
Aarnoud de Groen, orgel
Algehele leiding: Jan Verhoef

Nederlandse Hervormde kerk Venhuizen
(Kerkweg 113, 1606 AP Venhuizen)

aanvang 20.00 uur
voorverkoop kaarten à € 17,50 online via
http://www.ticketkantoor.nl/shop/ven01

voorverkoop door leden á € 17,50 
kaarten aan de deur (indien niet uitverkocht) à € 19,50 contant

https://www.youtube.com/watch?v=_RtOh9pXeio

 

28 april 2019

Oranje- en Bevrijdingsconcert

 DSC00995

Als koor kunnen we terugkijken op een heel  mooi concert. Wij hebben met plezier en overgave gezongen.
De recensie in het NHD van Regina Arbouw was een grote pluim voor ons koor. Wat zij oa schreef was: "Het feest begon met het strijdlied van Adriaen Valerius, 'Merck toch hoe sterck'. een mooie bewerking van onder meer de eigen dirigent maakte dit werk bijzonder geschikt voor het koor. Het arrangement van de schoolliedjes over 'onze' zeehelden Michiel de Ruyter en Piet Hein was ook van de hand van de dirigent. Zij werden ijzersterk gezongen en heel erg gewaardeerd". Wat zij verder schreef was: 'Het koor bleek in het tweede deel van de middag in staat de muziek iets extra's te geven. Mooie harmonieën, een herkenbare dynamiscshe beweging en alerte reacties op de aanwijzingen van de dirigent waren hierbij de sleutelbegrippen. Heldere koorzang in dit beschouwende deel, waar de begeleiding iets temperde. Hierdoor ontstond ruimte voor de hechte groep alten met hun roerend mooie nuances en kon ook volop worden genoten van de sterk zingende sopranen". 

Na het concert hebben we met vele koorleden en familie nog even heel gezellig nagezeten in Cultureel Centrum de Triangel. 

Wilt u ook deel uit maken van ons koor en iedere week een gezellige repetitie meemaken waar stevig gerepeteerd wordt voor de volgende optredens? Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een mail als u vragen heeft.  Wij heten u (en vooral als u tenor bent) van harte welkom!

 

Kerstconcert 2018.
A Great and Mighty Wonder mmv Sterre van Boxtel

 Kerst 2018 Sterre en koor

Afgelopen zondag 23 december om 15.00 uur heeft het Driebankoor onder leiding van Jan Verhoef een schitterend kerstconcert verzorgt waarbij een brede variatie aan kerstliederen ten gehore werden gebracht. Het was verrassend om te zien dat zoveel mensen dit concert waardeerden gezien de belangstelling. Het werd solistisch ondersteunt door sopraan Sterre van Boxtel, onder muzikale begeleiding van Deborah Pardy aan de vleugel, Pierre Decroos op hobo en Aarnoud de Groen achter het orgel in de St. Lucas kerk in Venhuizen.

A Great and Mighty Wonder is een unieke muzikale bewerking van het verhaal over de geboorte van Jezus welke is gecomponeerd door de Amerikaanse componist en arrangeur Tom Fettke welke nog zelden wordt uitgevoerd in Nederland en het was een fris en sprankelend concert.

Afgewisseld met een variatie aan herkenbare liederen werd de prachtige cantate Love Transcending ten gehore gebracht welke het publiek in de vorm van bekende fragmenten blij en verrassend in de oren klonken.


Tom Parker Meezingconcert
30 juni 2018

Afgelopen zaterdag 30 juni is tot volle tevredenheid een zeer goed geslaagd Tom Parker Scratch concert uitgevoerd door leden van ons Driebankoor en zo’n 30 projectleden die zich hiervoor hebben aangemeld. Het thuis instuderen met maar één repetitiedag, hebben bewezen dat dit kan leiden tot een goed in elkaar zittende prima concert uitvoering. Dit onder leiding van onze enthousiaste dirigent Jan Verhoef. Die zijn uiterste best heeft gedaan om er een succes van te maken.

Afwisselend werd het publiek getrakteerd op het virtuoze optreden van de heren Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) die het publiek toch altijd weer weten te raken.

Als verrassing traden op uit de eigen gelederen, Margaret Koning en Wendy Vroling. Die een sprankelend duet ten gehore brachten. Kortom een zeer geslaagd evenement.

Een speciaal woord van dank aan de leden, projectleden, solisten, dirigent, en de organisatie van de Triangel/ N-H kerk en alle bezoekers aan ons concert.

 


Passieconcert 'Olivet to Calvary' van het Driebankoor

Op zondag 25 maart 2018 om 15:00 uur heeft het Driebankoor m.m.v. Sabine Kirsten, Walther Deubel en Hans van Niekerk de sfeervolle Passiecantate ‘Olivet to Calvary’ en Mendelssohns 'Psalm 42' ten gehore gebracht in de NH-kerk / Cultureel Centrum De Triangel in Venhuizen. Het koor en de solisten werden begeleid door Aarnoud de Groen op het orgel en Peter Bontje aan de vleugel. Het concert werd door het publiek zeer gewaardeerd.

lees meer over dit concert