Back to Top

Driebankoor

.

... daar waar zingen een feest is


opgericht in 1970

 
 
 

Zingen bij het Driebankoor...

betekent uitdaging, muzikale kwaliteit, stemvorming en zangtechniek. Maar ook grote inzet, betrokkenheid, veel enthousiasme en een gevoel van saamhorigheid. 

 hartmetnoten

Lees meer...Zingen bij het Driebankoor...

Repeteren

Ervaar hoe ontspannend zingen is!

Hou je van muziek? Speel je al een poosje met de gedachte om bij een koor te zingen? Niet langer uitstellen, maar kom eens kijken bij een repetitie!

De bezielende dirigent Jan Verhoef laat je het pure plezier van muziek voelen en beleven! Ongemerkt gaat de lat steeds een beetje hoger. En dan sta je uiteindelijk op dat podium en hangen honderden mensen ook aan jouw lippen. Omdat ze genieten van onze muziek en het plezier waarmee we zingen. Met applaus voor jou. Zo ervaar je elke repetitie en ieder concert - altijd begeleid door topmuzikanten - weer die kick, die meerstemmig zingen in een mooi koor geeft.
Beleef het zelf tijdens onze  repetitie. Luister lekker. Of zing meteen maar mee. Geheel vrijblijvend natuurlijk, maar wel met onze hoop dat je mee blijft zingen, want wij zijn er van overtuigd dat je het -net als wij- geweldig vindt.

Je kunt ons op de woensdagavond van 19:30 tot 21:45 uur vinden in Dorpshuis ’t Centrum, Twijver 66, of in de Lucaskerk in Venhuizen. Geef vooraf even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of belletje naar 06-83530627. Dan zetten wij een stoel voor je klaar.
Je bent van harte welkom!

Wie zingen wil, wie zingen kan, wie jong is, wie zich jong voelt, is welkom!


Nieuws

Kerstconcert 2018.
A Great and Mighty Wonder mmv Sterre van Boxtel

 Kerst 2018 Sterre en koor

Afgelopen zondag 23 december om 15.00 uur heeft het Driebankoor onder leiding van Jan Verhoef een schitterend kerstconcert verzorgt waarbij een brede variatie aan kerstliederen ten gehore werden gebracht. Het was verrassend om te zien dat zoveel mensen dit concert waardeerden gezien de belangstelling. Het werd solistisch ondersteunt door sopraan Sterre van Boxtel, onder muzikale begeleiding van Deborah Pardy aan de vleugel, Pierre Decroos op hobo en Aarnoud de Groen achter het orgel in de St. Lucas kerk in Venhuizen.

A Great and Mighty Wonder is een unieke muzikale bewerking van het verhaal over de geboorte van Jezus welke is gecomponeerd door de Amerikaanse componist en arrangeur Tom Fettke welke nog zelden wordt uitgevoerd in Nederland en het was een fris en sprankelend concert.

Afgewisseld met een variatie aan herkenbare liederen werd de prachtige cantate Love Transcending ten gehore gebracht welke het publiek in de vorm van bekende fragmenten blij en verrassend in de oren klonken.


Tom Parker Meezingconcert
30 juni 2018

Afgelopen zaterdag 30 juni is tot volle tevredenheid een zeer goed geslaagd Tom Parker Scratch concert uitgevoerd door leden van ons Driebankoor en zo’n 30 projectleden die zich hiervoor hebben aangemeld. Het thuis instuderen met maar één repetitiedag, hebben bewezen dat dit kan leiden tot een goed in elkaar zittende prima concert uitvoering. Dit onder leiding van onze enthousiaste dirigent Jan Verhoef. Die zijn uiterste best heeft gedaan om er een succes van te maken.

Afwisselend werd het publiek getrakteerd op het virtuoze optreden van de heren Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) die het publiek toch altijd weer weten te raken.

Als verrassing traden op uit de eigen gelederen, Margaret Koning en Wendy Vroling. Die een sprankelend duet ten gehore brachten. Kortom een zeer geslaagd evenement.

Een speciaal woord van dank aan de leden, projectleden, solisten, dirigent, en de organisatie van de Triangel/ N-H kerk en alle bezoekers aan ons concert.

 


Passieconcert 'Olivet to Calvary' van het Driebankoor

Op zondag 25 maart 2018 om 15:00 uur heeft het Driebankoor m.m.v. Sabine Kirsten, Walther Deubel en Hans van Niekerk de sfeervolle Passiecantate ‘Olivet to Calvary’ en Mendelssohns 'Psalm 42' ten gehore gebracht in de NH-kerk / Cultureel Centrum De Triangel in Venhuizen. Het koor en de solisten werden begeleid door Aarnoud de Groen op het orgel en Peter Bontje aan de vleugel. Het concert werd door het publiek zeer gewaardeerd.

lees meer over dit concert