Back to Top

Driebankoor

.

... daar waar zingen een feest is


opgericht in 1970

 
 
 

Zingen bij het Driebankoor...

betekent uitdaging, muzikale kwaliteit, stemvorming en zangtechniek. Maar ook grote inzet, betrokkenheid, veel enthousiasme en een gevoel van saamhorigheid.

Mede dankzij de werkwijze van dirigent Jan Verhoef, die met zijn enthousiaste en stimulerende aanpak steeds weer nieuw elan brengt in de toch al zo hechte groep van zo’n 75 zangers en zangeressen. Een groep waarvan de kern al heel veel jaren met elkaar zingt, met als gemeenschappelijke binding de liefde voor gezongen muziek.

 

concertbanner

Lees meer...Zingen bij het Driebankoor...

Repeteren

Ervaar hoe ontspannend zingen is!

Hou je van muziek? Speel je al een poosje met de gedachte om bij een koor te zingen? Niet langer uitstellen, maar kom eens kijken bij een repetitie!

De bezielende dirigent Jan Verhoef laat je het pure plezier van muziek voelen en beleven! Ongemerkt gaat de lat steeds een beetje hoger. En dan sta je uiteindelijk op dat podium en hangen honderden mensen ook aan jouw lippen. Omdat ze genieten van onze muziek en het plezier waarmee we zingen. Met applaus voor jou. Zo ervaar je elke repetitie en ieder concert - altijd begeleid door topmuzikanten - weer die kick, die meerstemmig zingen in een mooi koor geeft.
Beleef het zelf tijdens onze  repetitie. Luister lekker. Of zing meteen maar mee. Geheel vrijblijvend, natuurlijk, maar wel met onze hoop dat je mee blijft zingen, want wij zijn er van overtuigd dat je het -net als wij- geweldig vindt.

Je kunt ons van 19:30 tot 21:45 uur vinden in Dorpshuis ’t Centrum, Twijver 66 in Venhuizen. Geef vooraf even een belletje naar 06-46464171. Dan zetten wij een stoel voor je klaar.
Je bent van harte welkom!

Wie zingen wil, wie zingen kan, wie jong is, wie zich jong voelt, is welkom!


Nieuws

Meezingen met Passieconcert van het Driebankoor

Het succesvolle kerstconcert van het Driebankoor was een goede gelegenheid om kennis te maken met het koor. Het heeft al mensen geïnspireerd en enthousiast gemaakt om zich bij het koor aan te sluiten. Maar het Driebankoor is op zoek naar nog meer versterking. Met name tenoren zijn van harte welkom.

Nu het nieuwe jaar is begonnen staat het Driebankoor in de startblokken om te beginnen met de repetities voor een prachtig passieconcert, waarvoor het koor de prachtige passiecantate ‘Olivet to Calvary’ van J.H. Maunder gaat instuderen. Ook staat Psalm 42 van Mendelsohn op het programma. De uitvoering van deze sfeervolle en toegankelijke passiemuziek staat voor 25 maart 2018 op de agenda. Zoals gebruikelijk wordt het Driebankoor ook dan weer ondersteund en begeleid door professionele muzikanten, te weten sopraan Sabine Kirsten, tenor Walther Deubel, bariton Hans van Niekerk, organist Aarnoud de Groen en pianist Peter Bontje. Dirigent Jan Verhoef heeft een rijke staat van dienst en besteedt veel aandacht aan stemvorming en koorklank. De repetities beginnen op 10 januari in Dorpshuis het Centrum aan het Twijver 66 in Venhuizen.
 

Klik hier voor een kleine impressie van het kerstconcert

2017 poster kerstconcert