Back to Top

Driebankoor

.

... daar waar zingen een feest is


opgericht in 1970

 
 
 

Zingen bij het Driebankoor...

betekent uitdaging, muzikale kwaliteit, stemvorming en zangtechniek. Maar ook grote inzet, betrokkenheid, veel enthousiasme en een gevoel van saamhorigheid.

Mede dankzij de werkwijze van dirigent Jan Verhoef, die met zijn enthousiaste en stimulerende aanpak steeds weer nieuw elan brengt in de toch al zo hechte groep van zo’n 75 zangers en zangeressen. Een groep waarvan de kern al heel veel jaren met elkaar zingt, met als gemeenschappelijke binding de liefde voor gezongen muziek.

 

concertbanner

Lees meer...Zingen bij het Driebankoor...

Repeteren

Ervaar hoe ontspannend zingen is!

Hou je van muziek? Speel je al een poosje met de gedachte om bij een koor te zingen? Niet langer uitstellen, maar kom eens kijken bij een repetitie!

De bezielende dirigent Jan Verhoef laat je het pure plezier van muziek voelen en beleven! Ongemerkt gaat de lat steeds een beetje hoger. En dan sta je uiteindelijk op dat podium en hangen honderden mensen ook aan jouw lippen. Omdat ze genieten van onze muziek en het plezier waarmee we zingen. Met applaus voor jou. Zo ervaar je elke repetitie en ieder concert - altijd begeleid door topmuzikanten - weer die kick, die meerstemmig zingen in een mooi koor geeft.
Beleef het zelf tijdens onze  repetitie. Luister lekker. Of zing meteen maar mee. Geheel vrijblijvend, natuurlijk, maar wel met onze hoop dat je mee blijft zingen, want wij zijn er van overtuigd dat je het -net als wij- geweldig vindt.

Je kunt ons van 19:30 tot 21:45 uur vinden in Dorpshuis ’t Centrum, Twijver 66 in Venhuizen. Geef vooraf even een belletje naar 06-46464171. Dan zetten wij een stoel voor je klaar.
Je bent van harte welkom!

Wie zingen wil, wie zingen kan, wie jong is, wie zich jong voelt, is welkom!


Nieuws

OPEN REPETITIE 6 september

Zingen, plezier en gezelligheid gaan samen bij het Driebankoor

Het Driebankoor nodigt mannen én vrouwen uit voor een Open Repetitie op 6 september om 19:30 uur in Dorpshuis Het Centrum te Venhuizen. Met name hoge sopranen en tenoren kunnen het koor extra elan geven. Maar natuurlijk wordt iedereen die bij ons wil komen zingen met open armen ontvangen!

Zingen is razend populair in Nederland. Altijd al geweest, als je alleen al kijkt naar de leeftijd van veel zangkoren weet je dat dit een uiterst gezellige hobby is.
De laatste jaren hoor je ook steeds vaker dat het een gezonde hobby is. Denk alleen maar eens aan het ademhalingssysteem van je lichaam. Ademhalingstechniek hoort tot het vaste onderdeel van vrijwel elke koor repetitie. Sporten is goed voor je lichaam. Zingen in een groot koor is topsport zonder het risico van gebroken ledematen en uit te voeren tot op hoge leeftijd.

Zingen bij het Driebankoor, dat al 47 jaar floreert en rond de 75 leden telt, is zeker ook gezellig. Samen werken aan een doel, een grap, een kwinkslag tussendoor en in de pauze aan de bar, onder het genot van een kop koffie, fris of iets sterkers met collega´s praten over van alles en nog wat. En later na een concert, altijd met begeleiding van topmuzikanten: het applaus van het publiek.

Elke woensdagavond wordt het gevarieerde repertoire gerepeteerd in Dorpshuis Het Centrum in Venhuizen, onder leiding van de ervaren dirigent Jan Verhoef. Hij leidt de avonden met enige discipline, maar humorvol. Want in harmonie met de andere koorleden zingen geeft veel voldoening wanneer dat indrukwekkend en zuiver klinkt.

Met het motto ‘zingen kan bijna iedereen, al denkt men vaak van niet‘ nodigt het Driebankoor geïnteresseerde dames en heren graag uit om de eerste stap te zetten en de Open Repetitie bij te wonen. Een geoefende stem is geen noodzaak, bij het leren lezen van de muziek helpen wij je en samen met de dirigent bekijkt u bij welke stemsoort (bas, tenor, alt of sopraan) u het beste past.

U bent van harte welkom bij de Open Repetitie op woensdagavond 6 september - Aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan bij het secretariaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bellen mag ook 06-46464171.

koorfoto240617