Back to Top

Driebankoor

.

... daar waar zingen een feest is


opgericht in 1970

 
 
 

Zingen bij het Driebankoor...

betekent uitdaging, muzikale kwaliteit, stemvorming en zangtechniek. Maar ook grote inzet, betrokkenheid, veel enthousiasme en een gevoel van saamhorigheid. Wij zijn per 21 juli 2021 weer begonnen met repeteren op 1,5 meter. Wilt u ook meezingen als (project)lid? Meldt u aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0683530627! U bent van harte welkom!

 hartmetnoten

Lees meer...Zingen bij het Driebankoor...

Repeteren

Ervaar hoe ontspannend zingen is!

Hou je van muziek? Speel je al een poosje met de gedachte om bij een koor te zingen? Niet langer uitstellen, maar kom eens kijken bij een repetitie!

De bezielende dirigent Jan Verhoef laat je het pure plezier van muziek voelen en beleven! Ongemerkt gaat de lat steeds een beetje hoger. En dan sta je uiteindelijk op dat podium. Het publiek geniet van onze muziek en het plezier waarmee we zingen. Met applaus voor jou. Zo ervaar je elke repetitie en ieder concert - altijd begeleid door topmuzikanten - weer die kick, die meerstemmig zingen in een mooi koor geeft.
Beleef het zelf tijdens onze  repetitie. Luister lekker. Of zing meteen maar mee. Geheel vrijblijvend natuurlijk, maar wel met onze hoop dat je mee blijft zingen, want wij zijn er van overtuigd dat je het -net als wij- geweldig vindt.

Je kunt ons op de woensdagavond van 19:30 tot 21:45 uur vinden in Dorpshuis ’t Centrum, Twijver 66, of in de Lucaskerk in Venhuizen. Geef vooraf even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of belletje naar 06-83530627. Dan zetten wij een stoel voor je klaar.
Je bent van harte welkom!

Wie zingen wil, wie zingen kan, wie jong is, wie zich jong voelt, is welkom!


Nieuws

 Waarom zingen bij ons koor ....

Het Driebankoor is een gemengd koor die openstaat voor verschillende muziekvariaties. Onlangs nog succesvol geweest met haar nieuw ingeslagen weg door musical- en filmmuziek uit te voeren. Wij zijn er klaar voor om naast dit genre een vlotte noot toe te voegen waarin je meegevoerd wordt naar prachtige hedendaagse wereldse muziek, waarin ook de vrolijke noot niet valt te missen door o.a. gezellige muziek zoals het alom bekende Oktoberfest.

Omdat we zeer veelzijdig zijn en we ons als koor op ‘voor elk wat wils’ willen richten, werken we samen met andere koren of muziekvereniging, gaan af en toe naar andere plaatsen en geven we kerstconcerten. En ook belangrijk, wij houden van een gezellige nazit na afloop van de repetities.

Zingen is een ontspannen, gezonde en gezellige activiteit. Ontdek het zelf!

Wij repeteren op de woensdagavond van 19.30 – 21.45 (plus koffiepauze) in het Dorpshuis van Venhuizen.

Ben je enthousiast geworden? Probeer een paar proefrepetities. Stuur even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan zorgen wij dat er een stoel voor je gereed staat en een map voor je klaarligt.

Je bent van harte welkom!

 

22 en 24 maart 2024

Het Rijnstreekkoor in concert met het Driebankoor

Het Driebankoor heeft samen met het Rijnstreekkoor op 22 en 24 maart 2024 het concert The Crucifixion uitgevoerd. Dit alles onder leiding van Jan Verhoef begeleid door Jan Lenselink (piano), Aarnoud de Groen (orgel), met de solisten Jaap Kramer (bariton)en Jacob Schenk (tenor). Het was een geweldig weekend. 

 

26 oktober 2019 

Petra Berger in concert met het Driebankoor

Het Driebankoor gaat samen met Petra Berger een geweldig concert geven. De organisatie van dit concert gaat via Zingenenzo.com welke ook de kaartverkoop gaat regelen. Via de link http://www.ticketkantoor.nl/shop/ven01 kunt u kaarten reserveren. Op onze website geen mogelijkheid om kaarten te bestellen maar via de leden van het Driebankoor is dit wel mogelijk. 

Wij zien u graag op zaterdagavond op 26 oktober in Venhuizen. 

Het Concert wordt gegeven met medewerking van:

Petra Berger, soliste en het Driebankoor
Mark Brandwijk, piano
Aarnoud de Groen, orgel
Algehele leiding: Jan Verhoef

Nederlandse Hervormde kerk Venhuizen
(Kerkweg 113, 1606 AP Venhuizen)

28 april 2019

Oranje- en Bevrijdingsconcert

 DSC00995

Als koor kunnen we terugkijken op een heel  mooi concert. Wij hebben met plezier en overgave gezongen.
De recensie in het NHD van Regina Arbouw was een grote pluim voor ons koor. Wat zij oa schreef was: "Het feest begon met het strijdlied van Adriaen Valerius, 'Merck toch hoe sterck'. een mooie bewerking van onder meer de eigen dirigent maakte dit werk bijzonder geschikt voor het koor. Het arrangement van de schoolliedjes over 'onze' zeehelden Michiel de Ruyter en Piet Hein was ook van de hand van de dirigent. Zij werden ijzersterk gezongen en heel erg gewaardeerd". Wat zij verder schreef was: 'Het koor bleek in het tweede deel van de middag in staat de muziek iets extra's te geven. Mooie harmonieën, een herkenbare dynamiscshe beweging en alerte reacties op de aanwijzingen van de dirigent waren hierbij de sleutelbegrippen. Heldere koorzang in dit beschouwende deel, waar de begeleiding iets temperde. Hierdoor ontstond ruimte voor de hechte groep alten met hun roerend mooie nuances en kon ook volop worden genoten van de sterk zingende sopranen". 

Na het concert hebben we met vele koorleden en familie nog even heel gezellig nagezeten in Cultureel Centrum de Triangel. 

Wilt u ook deel uit maken van ons koor en iedere week een gezellige repetitie meemaken waar stevig gerepeteerd wordt voor de volgende optredens? Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een mail als u vragen heeft.  Wij heten u (en vooral als u tenor bent) van harte welkom!

 

Kerstconcert 2018.
A Great and Mighty Wonder mmv Sterre van Boxtel

 Kerst 2018 Sterre en koor

Afgelopen zondag 23 december om 15.00 uur heeft het Driebankoor onder leiding van Jan Verhoef een schitterend kerstconcert verzorgt waarbij een brede variatie aan kerstliederen ten gehore werden gebracht. Het was verrassend om te zien dat zoveel mensen dit concert waardeerden gezien de belangstelling. Het werd solistisch ondersteunt door sopraan Sterre van Boxtel, onder muzikale begeleiding van Deborah Pardy aan de vleugel, Pierre Decroos op hobo en Aarnoud de Groen achter het orgel in de St. Lucas kerk in Venhuizen.

A Great and Mighty Wonder is een unieke muzikale bewerking van het verhaal over de geboorte van Jezus welke is gecomponeerd door de Amerikaanse componist en arrangeur Tom Fettke welke nog zelden wordt uitgevoerd in Nederland en het was een fris en sprankelend concert.

Afgewisseld met een variatie aan herkenbare liederen werd de prachtige cantate Love Transcending ten gehore gebracht welke het publiek in de vorm van bekende fragmenten blij en verrassend in de oren klonken.


Tom Parker Meezingconcert
30 juni 2018

Afgelopen zaterdag 30 juni is tot volle tevredenheid een zeer goed geslaagd Tom Parker Scratch concert uitgevoerd door leden van ons Driebankoor en zo’n 30 projectleden die zich hiervoor hebben aangemeld. Het thuis instuderen met maar één repetitiedag, hebben bewezen dat dit kan leiden tot een goed in elkaar zittende prima concert uitvoering. Dit onder leiding van onze enthousiaste dirigent Jan Verhoef. Die zijn uiterste best heeft gedaan om er een succes van te maken.

Afwisselend werd het publiek getrakteerd op het virtuoze optreden van de heren Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) die het publiek toch altijd weer weten te raken.

Als verrassing traden op uit de eigen gelederen, Margaret Koning en Wendy Vroling. Die een sprankelend duet ten gehore brachten. Kortom een zeer geslaagd evenement.

Een speciaal woord van dank aan de leden, projectleden, solisten, dirigent, en de organisatie van de Triangel/ N-H kerk en alle bezoekers aan ons concert.

 


Passieconcert 'Olivet to Calvary' van het Driebankoor

Op zondag 25 maart 2018 om 15:00 uur heeft het Driebankoor m.m.v. Sabine Kirsten, Walther Deubel en Hans van Niekerk de sfeervolle Passiecantate ‘Olivet to Calvary’ en Mendelssohns 'Psalm 42' ten gehore gebracht in de NH-kerk / Cultureel Centrum De Triangel in Venhuizen. Het koor en de solisten werden begeleid door Aarnoud de Groen op het orgel en Peter Bontje aan de vleugel. Het concert werd door het publiek zeer gewaardeerd.

lees meer over dit concert