In de loop van de jaren heeft het Driebankoor een breed repertoire opgebouwd. Er is geen speciale voorkeur voor een bepaald tijdvak of bepaalde componist. Hierdoor is de muziekkeuze voor ons koor onbegrensd. De keuze is altijd wel gericht op een hoge muzikale kwaliteit.

Om u een indruk te geven van ons repertoire, onderstaand een overzicht van onze concerten van de laatste paar jaar. Zoals u ziet een zeer gevarieerd geheel!

Februari 2024 in Concert met Rijnstreekkoor. 

Samen met het Rijnstreekkoor een geweldig weekend gehad van 22 t/m 24 maart. Op 22 maart hebben beide koren het concert The Crucifixion uitgevoerd en nogmaals op 24 maart in Venhuizen. 

Oktober 2022 Jubileumconcert

Het 50 jarig jubileumconcert is 2 jaar later uitgevoerd dan gepland dit in verband met Corona. Het Driebankoor heeft ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum de Paukenmesse ingestudeerd en uitgevoerd. Daarbij zijn voor de pauze vele muziekstukken uit de 50 jaar ervaring uitgevoerd. 

Januari 2020 In Concert met Princenhage's Mannenkoor

Het Driebankoor heeft onder leiding van dirigent Jan verhoef een sfeervol nieuwjaarsconcert gegeven in samenwerking met het Princenhage's Mannenkoor uit Breda onder leiding van Ad Vergouwen in de Ned. Hervormde kerk te Venhuizen met medewerking van sopraan Dana Koppes.  Aan de vleugel en orgel Jaap Kramer.

December 2019 Kerstnachtviering met Lucaskoor 

Samen met Lucaskoor is er een kerstnachtviering gezongen. Beide koren zongen vanaf 19:30 uur uit The Great en Mighty Wonder van Tom Fettke. In de viering werd Messe Breve gezongen van Charles Gournod. 

Oktober 2019 In concert met  Petra Berger.  

Dit concert was er een met een gouden randje. De combinatie Petra Berger met het Driebankoor blijkt een schot in de roos. Het concert is georganiseerd door Zingen en Zo en onder leiding van onze dirigent Jan Verhoef met muzikale ondersteuning van Mark Brandwijk op piano en  Aarnoud de Groen op orgel. 

Maart 2018 'Olivet to Calvary - J.H. Maunder' en Psalm 42 Mendelssohn-Bartholdy

Een prachtig passieconcert, met uiterst toegankelijke en sfeervolle muziek waarin het lijdensverhaal van Jezus op ontroerende wijze wordt vertolkt. Hierbij verleenden organist Aarnoud de Groen, tenor Walther Deubel, bariton Hans van Niekerk en sopraan Sabine Kirsten hun medewerking. Ook onze Wendy Vroling sloot aan bij solisten om met hen het prachtieg Quartet uit Olivet te zingen.

december 2017 Kerstconcert met Sterre van Boxtel

In de geheel uitverkochte NH Kerk van Venhuizen bracht het Driebankoor wederom een sfeervol kerstconcert met medewerking van de sopraan Sterre van Boxtel, hoboist Pierre Decroos, pianiste Deborah Pardy en organist Aarnoud de Groen. Het was een geweldig concert waarbij zowel Sterre als het Driebankoor de sterren van de hemel zongen. Het publiek was zeer enthousiast en hun reactie heeft ons doen besluiten volgend jaar weer een kerstcocnert in deze bezetting te organsieren.

oktober 2017 Benefietconcert ALS

In de  Gereformeerde Kerk van Andijk verleende het Driebankoor haar medewerking aan een prima bezocht benefietconcert ten bate van ALS. Ook ensemble Anima Mea was te beluisteren

juni 2017 Zomerconcert 'Dubbel Drieban'

In de  NH Kerk van Venhuizen ontving het Driebankoor Jan Lenselink en André van Vliet om samen een fris zomerconcert te verzorgen, waarbij Jan en André stuken van hun allernieuwste CD presenteerden.We werden verrast met een prachtige recensie in de krant.

december 2016 Sfeervol Kerstconcert

In de geheel uitverkochte NH Kerk van Venhuizen bracht het Driebankoor wederom een sfeervol kerstconcert met medewerking van de sopraan Sabine Kirsten, fluitiste Sonja Tol en pianiste Dana van Nimwegen. Het werd een prachtige middag met veel nieuw repertoire.

oktober 2016 'Die Krönungsmesse' en meer werken van Mozart

In de Oosterkerk in Hoorn herhaalde het Driebankoor op veler verzoek Die Krönungsmesse en meer werken van Mozart. Het koor werd ondersteund door de prachtige solisten Sandra van Loon, Joke Oud, Walther Deubel en Hans van Niekerk. De muzikale begeleiding lag in de professionele handen van Peter Bontje op de vleugel en Aernoud de Groen op orgel. 

juni 2016 '10 jaar zingen op z'n Jan Verhoefs'

Op zaterdag 18 juni stond het Driebankoor stil bij het feit dat zij al 10 jaar met haar dirigient Jan Verhoef mag samenwerken. En niet onverdienstelijk! Hij heeft steeds op prettige wijze de touwtjes strak in handen en streeft steeds weer naar de ideale koorklank. Hij vraagt van de koorleden een goede koordiscipline, waarmee het plaatsen van medeklinkers, de vorming van klinkers en een beheerste ademhaling wordt bedoeld. Dat wordt inmiddels bij het Driebankoor ‘zingen op z’n Jan Verhoefs’ genoemd. Onder zijn bekwame en inspirerende leiding is het koor muzikaal flink gegroeid. Jan heeft ons met succes door vele mooie projecten geloodst, waarbij hij de lat steeds een stukje hoger is gaan leggen. We hebben Jan dit sprankelende concert aangeboden, waarbij hij het repertoire, de soliste en begeleiding mocht uitkiezen. Hij wist precies met wie hij graag wilden samenwerken. Zo konden we genieten van sopraan Sabine Kirsten, van Jan Lenselink, die swingend achter de vleugel zat en de virtuose André van Vliet achter het orgel,  die allen het koor fantastisch hebben begeleid. We mogen terugkijken op een concert, waarover nog door velen lang zal worden nagepraat!

december 2015 Kerstconcert 'Christmas Joy'

Het Driebankoor presenteerde het sfeervolle kerstconcert 'Christmas Joy' met medewerking van de harpiste Klaartje Broers en fluitiste Margaret Mathot. Achter de vleugel zat heel vertrouwd Emma Ulrich. De prachtige stukken van o.m. Sally DeFord en mooie arrangementen van dirigent Jan Verhoef werden voor een uitverkocht huis zeer positief ontvangen.

oktober 2015 'Die Krönungsmesse' en meer werken van Mozart

Op 11 oktober vierde het Driebankoor haar 45-jarig bestaan en pakte derhalve groots uit. Op het programma stond Die Krönungsmesse en andere prachtige werken van W.A. Mozart. Voor dit thema was gekozen omdat het dat jaar ook 250 jaar geleden was dat de jonge Mozart geruime tijd in Nederland heeft verpoosd. Met operakwartet Bella Cantara, bestaande uit Mirjam Betjes, Joke Oud, Walther Deubel en Hans van Niekerk, en het prachtige begeleidingsorkest l'Orchestra Particolare, bekend van TV, werd het een prachtig concert waarbij de sterren van de hemel werden gezongen.

mei 2015 Korendag Edam

Op zaterdag 30 mei nam het Driebankoor voor de tweede keer deel aan de Korendag Edam. Dit festival is opgezet om koren en zangroepen van allerlei genres en verschillende groottes met elkaar in conctact te brengen door het bieden van een podium. Ook deze keer was het een gezellige en inspirerende dag, waar het Driebankoor het weer het beste van zich heeft laten horen!

 april 2015 Voorjaars-dubbel-concert met organist André van Vliet

Op vrijdagavond 17 april heeft het Driebankoor samen met pianist/organist André van Vliet een dubbel-concert gegeven in de Hervormde kerk te Venhuizen.
André van Vliet heeft het koor niet alleen begeleid, maar trakteerde het publiek ook op instrumentale solo’s. André is beroemd om zijn improvisaties, maar ook door zijn koorbegeleidingen op tv.

oktober 2014 'Een muzikale ontmoeting'  dubbelconcert met het Zeistermannenkoor

Een zeer bijzonder dubbelconcert dat zowel in Venhuizen als Zeist is uitgevoerd. Beide koren waren afzonderlijk te horen, en wij bundelden onze krachten voor een prachtige Grande Finale. Klik hier voor een indruk van het concert in Zeist.

april 2014 '35 jaar vingervlug'

Bij dit concert stonden de schijnwerpers op pianiste Emma Ulrich-Roele. Ruim 35 jaar mogen wij op bijzondere plezierige wijze met haar samenwerken. Alle reden om haar eens in het zonnetje te zetten. Voor dit concert had Emma haar ‘all time favourites’ mogen aangeven, welke het Driebankoor voor haar concert met veel plezier heeft ingestudeerd. Op Emma’s verzoek kwamen de sopraan Sabine Kirsten en Sonja Tol op haar dwarsfluit dit concert opluisteren.

december 2013 'Een opmaat naar Kerst'

Voor een volledig uitverkochte zaal gaf het Driebankoor, met de medewerking van de vocal group The Moonliners uit Wognum, een bijzonder kerstconcert waarbij traditie en vernieuwing samenkwamen. Naast de ‘kerstklassiekers’ had het Driebankoor ditmaal een aantal prachtige liederen van Sally DeFord voor haar kerstprogramma gekozen. Zoals bij ieder kerstconcert van het Driebankoor was er ook ruimte voor het samen zingen van traditionele kerstliederen. Met de virtuoze muzikale ondersteuning van Emma Ulrich-Roele op de vleugel en Sonja Tol op haar dwarsfluit was dit kerstconcert een unieke belevenis!

juni 2013 'Met het Driebankoor zingend de zomer in...'

Voor dit concert was wederom samenwerking gezocht met Noortje van Middelkoop, prachtig op de panfluiten, en Jan Lenselink, virtuoos op de vleugel. We zongen o.m. gevoelige liefdesliederen, bewerkingen van bekende hollandse liedjes en vrolijke drankliederen, zodat ons publiek met een blij gevoel huiswaards keerde!

maart 2013 'Olivet to Calvary - J.H. Maunder'

Een prachtigen ontroerend passieconcert, waarbij de muziek uiterst toegankelijk en sfeervol is. Hierbij verleenden organist Frank Meijer, tenor Harrie Doodeman, bariton Pieter Schaper en sopraan Margret Koning hun medewerking.

oktober 2012 'Gezamenlijk concert met Muziekvereniging Venhuizen'

Een heerlijk concert, waarbij de krachten van muziekvereniging Venhuizen en het Driebankoor zich bundelden! We speelden en zongen, samen en apart, diverse klassieke werken en musicalstukken.

juni 2012 Zomerconcert 'Just Music'

In samenwerking met Noortje van Middelkoop en de bekende pianist Jan Lenselink.
Dit was een zeer luchtig en vrolijk concert, waarbij het plezier in het maken van muziek voorop stond. Het was een feest voor jong en oud!

december 2011 'Kerstconcert'

In de Triangel te Venhuizen hebben we, in samenwerking met kinderkoor The Young Stars, voor een uitverkochte zaal een sfeervol kerstconcert verzorgd. Hier stond o.m. op het programma Torches, The Nativity Carol, Ave Verum (Karl Jenkins), Stille Nacht, Hallelujah (Händel/arr. Tom Parker), Joy to the World, The First Nowell, Transeamus, Veni Jesu (M. Cherubini), Gesu Bambino (P. Yon).

oktober 2011 Jubileumconcert Jan Verhoef

Op uitnodiging van onze dirigent Jan Verhoef hebben wij deel uit gemaakt van een prachtig concert bij gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum, uitgevoerd in de Hooglandse Kerk te Leiden. Er is een prachtige CD van gemaakt. We zongen o.a. Abide with me, de Fremersberg, Lascia ch'io Pianga, Anthem from 'Chess', Worthy is the Lamb, Gloria (Vivaldi) en Sanctus (Mozart).

juli 2011 Musicalconcert

In samenwerking met Theaterschool Joost van Eijk Art hebben we een leuk en sprankelend concert verzorgd waarbij het thema 'Musical' centraal stond.

mei 2011 Korenfestival Edam

Het Driebankoor bracht vol verve de Spiritual Medley, Anthem (Chess) en Ave Verum van Karl Jenkins te gehore. Voor het laatste nummer ontvingen wij een mooie beoordeling.

november 2010 Jubileumconcert

Op 28 november van dit jaar vierden we het feit dat het koor 40 jaar bestond met een prachtig concert waarin ondermeer het Stabat Mater van Karl Jenkins zeer succesvol is uitgevoerd. De begeleiding bestond, naast onze vaste pianiste Emma Ulrich-Roele, o.m. uit het l'Orchestra Particolare. Beluister hier een compilatie van dit bijzondere concert.

november 2009 'Music around the World'

Zoals de titel al vermeldt werden tijdens dit concert stukken uit diverse landen, zoals Nederland, Rusland, Amerika, Canada, Israël enz. gezongen.

november 2008 en maart 2009 Tom Parker

Voor de pauze werd “The Young Messiah“ gezongen. Na de pauze diverse door Tom Parker bewerkte nummers van Beethoven, Schubert, Verdi en Mozart.

mei 2007 Voorjaarsconcert

Op het programma stonden het Agnus Dei van W.A. Mozart, en gedeelte van het Stabat Mater van J.G. Rheinberger en diverse nummers uit de Jerusalem Passion van Murray Wylie.

maart 2007 'Jerusalem Passion' van Murray Wylie

Gezongen werd o.a. in de Hooglandse kerk in Leiden samen met het Rijnstreekkoor uit Katwijk, Cantamus uit Hoofddorp en het Ichtuskoor uit Katwijk.