vervolg 'Zingen bij het Driebankoor"...

 

 fotocollage Driebankoor 1

Mede dankzij de werkwijze van dirigent Jan Verhoef, die met zijn enthousiaste en stimulerende aanpak steeds weer nieuw elan brengt in de toch al zo hechte groep van zo’n 75 zangers en zangeressen. Een groep waarvan de kern al heel veel jaren met elkaar zingt, met als gemeenschappelijke binding de liefde voor gezongen muziek.

Muziekstijlen

Het Driebankoor is er trots op dat zij een zeer breed scala van muziekstijlen beheerst. Mede dankzij de grote muzikale kennis van haar dirigent zingt het koor vele verschillende werken, zoals het ontroerende Passieconcert ´Olivet to Calvary´ en prachtige religieuze muziek. Maar ook een mix van meerstemmige wereldse muziek in verschillende talen, klassieke muziek uit verschillende tijdperken, sfeervolle kerstliederen, muziek uit musicals, ‘The Young Messiah’ en andere -door Tom Parker gearrangeerde- muziek. Het prachtige ‘Stabat Mater' van Karl Jenkins en 'Die Krönungsmesse' van W.A. Mozart staan ook op ons repertoire. Kortom, het Driebankoor biedt voor elk wat wils!

Samen zingen

Samenwerken met andere koren of muzikanten is altijd inspirerend. Dat doet het Driebankoor dan ook graag. Zo hebben we in oktober 2014 een zeer succesvolle korenuitwisseling beleefd met het Zeister Mannenkoor. We zongen in 2011 met het Russische ensemble RimChor uit Sint Petersburg in Venhuizen. Meerdere malen hebben we mogen samenwerken met pianist Jan Lenselink en Noortje van Middelkoop op haar panfluiten. Het Driebankoor zoekt het niet altijd ver: samen optreden met de Muziekvereniging Venhuizen is ook altijd een groot succes. Verder doet het Driebankoor van tijd tot tijd mee aan een korenfestival en sluit het zangseizoen altijd af met een supergezellig koorfeest!

Wilt u een indruk hoe wij klinken? Klik dan op deze link: Het Driebankoor zingt Holly Jolly Christmas.

Dirigent

Sedert 2006 is Jan Verhoef de dirigent. Hij weet het koor op een bijzondere wijze te motiveren. Er wordt veel aandacht besteed aan stemvorming en zangtechniek. Bij onze concerten wordt vaak een professioneel begeleidingsorkest ingehuurd om de uitvoering meer glans te geven en het publiek te binden.

Repetities

De repetities zijn op de woensdagavond in het Dorpshuis aan het Twijver te Venhuizen of in de Lucaskerk, Westeinde te Venhuizen, aanvang 19.30 uur. Als u een repetitie mee wil maken, mail dit naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zorgen wij dat de muziekmap voor u gevuld is en een stoel klaar staat. 

Wij hebben een Privacyverklaring opgesteld zodat u op de hoogte bent hoe wij met uw gegevens om gaan. 

U bent van harte welkom om een paar repetities mee te maken om te ontdekken dat zingen bij het Driebankoor een feest is!

 

 

Luister naar:

Stabat Mater - Karl Jenkins

Holly Jolly Christmas - arr. J. Verhoef