20 oktober 2024 herfstconcert Mix and Match met MuziekVereniging Venhuizen.

Het Driebankoor geeft een concert in de Ned. Herv. Kerk te Venhuizen met Muziekvereniging Venhuizen. Dit wordt een waar spektakel waar het Driebankoor en MVV zich van hun beste kant laten zien. 
Deze samenwerking vraagt gewoon om stukken zoals de Seventy Six Trombones, Stodola en Conquest of Paradise. Wij zien u graag bij dit concert als bezoeker. Hou de aankondiging voor dit concert in de gaten. 

 

24-3-2024 The Crucifixion van John Stainer samen met het Rijnstreekkoor

Het Driebankoor uit Venhuizen had op 24 maart 2024 om 15:00 uur in de Lucaskerk, Westeinde 2 te Venhuizen samen met het Rijnstreekkoor uit Katwijk een uniek Passieconcert met The Crucifixion van componist John Stainer. Het concert werd uitgevoerd door een circa 130 personen tellend groot koor. 

De uitvoering van The Crucifixion is geïnspireerd door het lijden en sterven van Jezus Christus en begint op het moment dat de hoofdpersoon met zijn gevolg bij de Bijbelse hof van Gethsemane aankomt. Er volgt een slapeloze nacht, verraad en arrestatie. De gebeurtenissen worden in ontroerende, maar ook felle gezongen teksten en liederen met passie ten gehore gebracht door koor, solisten en musici. Laat u zich door deze roerige tijd van emotie, smart maar ook hoop meevoeren.

Voorafgaande aan The Crucifixion bracht het koor o.a. roerend mooie stukken zoals Via Dolorosa van Billy Sprague, A Shadow Fell On Sharon's Rose en Come To The Cross, beide van componist J.M. Martin. 

Het koor werd solistisch ondersteund door tenor Jacob Schenk en bas/bariton Jaap Kramer en muzikaal door Aarnoud de Groen op het orgel en Jan Lenselink aan de vleugel.

Het geheel stond onder de bezielende leiding van dirigent Jan Verhoef.

 

 

Concert musical- en filmmuziek (2)

Op zondag 17 september 2024 zijn wij uitgenodigd door de Stichting Muziekvrienden Samenstroom om ons concert musical- en filmmuziek te herhalen in Wieringerwerf. De Stichting Muziekvrienden Samenstroom wil alleen concerten organiseren welke van hoge kwaliteit zijn en daaraan voldoet ons Driebankoor. Wat een compliment zeg! Wit u dit concert nogmaals beluisteren of voor de eerste keer komen luisteren omdat u zulke enthousiaste reacties heeft gehoord? U kunt kaarten bestellen via Driebankoor Venhuizen - Tickets (weticket.com) . Dit concert wordt gebracht in samenwerking met pianist Jan Lenselink en organist Mark Kramer onder leiding van dirigent Jan Verhoef. 

 

image00007 kopie

Concert musical- en filmmuziek (1)

Het Driebankoor uit Venhuizen heeft een Scratch zomerconcert met musical- en filmmuziek op 24 juni 2023 in de Ned. Hervormde Kerk te Venhuizen gegeven voor een bomvolle kerk. 

Passend bij de brede interesse van het publiek is gekozen om populaire koorwerken uit film en musical uit te voeren.

Een greep uit wat het koor heeft gezongen: bekende titels uit Les Misérables, Gabriella’s Song (film As it is in Heaven), My heart will go on (Titanic), Seventy-Six Trombones (The Music man), May it be (Lord of the rings), Ouverture uit Phantom of the Opera, etc.

Het koor werd ondersteund door een combo, Jaap Kramer (synthesizer en orgel), Sylvia Maessen (contrabas) en Hendrie Westra (slagwerk), onder leiding van Jan Lenselink aan de vleugel. Wat heeft iedereen genoten van de prachtige musicale intermezzo's.
Het beloofde muzikale vuurwerk is ook inderdaad uitgevoerd onder de enthousiaste leiding van dirigent Jan Verhoef.

 Publicatie A3 nr 43307

 

 

19 maart 2023 Concert in Breda

Op 19 maart 2023 hebben we een concert in Breda in samenwerking met het Princenhage mannenkoor gehouden. We zijn om 10:30 uur samen met de bus er naar toe gegaan. Het was een mooi concert met enthousiast publiek in een klein kerkje onder leiding van Jan Verhoef. Op de terugweg nabij Utrecht hebben we met zijn allen heerlijk en gezellig gegeten. Om ong. 10 uur 's avonds waren we weer thuis. 

 

18 december Kerstconcert

Na ons jubileumconcert kwam ons kerstconcert al met rasse schreden. Wat genieten we als koor om gelijk weer door te kunnen gaan met Kerstmuziek. Het concert werd gegeven met medewerking van Jaap Kramer op de vleugel en Aarnoud de Groen op het orgel. Dit alles in de Nederlands Hervormde Kerk, Kerkweg 113 te Venhuizen. Alle bezoekers bedankt voor hun enthousiasme. 

 

 

23 oktober 2022 Jubileumconcert 50 jaar

Op 23 oktober hebben we ons 50 jarig jubileumconcert in de Lucaskerk, Westeinde 2 te Venhuizen gehouden.
Het koor heeft een groot deel uit de prachtige Paukenmesse van Haydn gezongen en heeft uit het archief de mooiste muziekstukken gehaald om op dit jubileum te zingen. Er komen diverse componisten aan bod zoals Mozart, Mendelssohn, Caccini en Jenkins. 
Alle lokale sponsors en zuster Schoenmakerfonds, VSB en Prins Bernhard Cultuurfonds van harte bedankt voor de geldelijke bijdrage. 
En natuurlijk alle bezoekers bedankt voor het komen en voor het applaus. 

Publicatie A4 media email 4 

31 december 2021 Oliebollen verkocht. 

We hebben dit jaar weer oliebollen gebakken en verkocht op het parkeerterrein bij de Vomar. 
Alle klanten van harte bedankt voor het kopen van onze oliebollen. Deze actie spekt onze kas goed zodat wij dit jaar een geweldig jubileumconcert kunnen organiseren. 

Wij worden gesponsord door diverse bedrijven te weten: Bas Zijp met eieren en een marktkraam.
Boer Kesteloo met verse melk.
De andere ingredienten kopen we bij Bakkerij 't Broodhuys zodat we zeker weten dat wij het beste gist, meel, roomboter, rozijnen en olie gebruiken. 
De oliebollen worden al 60 jaar door het koor gebakken volgens oud recept en we ontvangen ieder jaar weer complimenten over de kwaliteit. 

oliebollen

 

 

19 december 2021 Kerstconcert. UITVERKOCHT maar gaat niet door ivm coronamaatregelen. 

Op zondag 19 december geeft het Driebankoor een geweldig kerstconcert 's middags om 15:00 uur met medewerking van de Venhuizense sopraan Dana Koppes, organist Aarnoud Groen en pianist Jaap Kramer. Dit alles onder leiding van dirigent Jan Verhoef. 

Er mag helaas maar 1/3 van de totale capaciteit bezoekers ontvangen worden, die op 1.5 afstand zitten als ze niet uit hetzelfde huishouden komen. Het Driebankoor wil dit concert door laten gaan. Er wordt bij de ingang gecontroleerd op de QR code, mondkapjes op tijdens het lopen en de jas meenemen naar de stoel. Alle koorleden doen een corona zelftest op deze dag. Met deze voorwaarden kunt u genieten van een prachtig, sprankelend kerstconcert. 

Helaas kunt u geen kaarten meer reserveren voor het kerstconcert. Het maximale aantal is bereikt! Jammer, maar we zien u graag als bezoeker bij ons volgende concert. 

 

8 oktober 2021 dubbelconcert.  Uit liefde voor de muziek!

Wat heeft het Driebankoor een geweldige avond gehad. 1e concert uitverkocht en tweede concert bijna. Alle koorleden en musici, Jan Lenselink, Jaap Kramer en Noortje van Middelkoop hebben beide concerten geweldig gezongen en gespeeld. Het tweede conceert van 21:00 uur ging heel ontspannen en intens. Vooral het My Way als toegift en gezongen voor projectkoorlid Klaas Buijsman die donderdag is overleden, gaf kippenvel. Alle bezoekers bedankt voor het bezoek en de vrijwillige bijdrage. De recensie in het NHD was zeer goed. 

17 januari 2020

 DSC046231

DSC04584Op zondagmiddag 19 januari om 15.00 uur heeft het Driebankoor onder leiding van dirigent Jan Verhoef een sfeervol nieuwjaarsconcert gegeven in samenwerking met het Princenhage’s Mannenkoor uit Breda o.l.v. Ad Vergouwen in de Ned. Hervormde kerk / Cultureel Centrum De Triangel in Venhuizen met medewerking van sopraan Dana Koppes. Aan de vleugel Marlous Nypels en Jaap kramer achter het orgel en de vleugel van de NH kerk in Venhuizen.

Het Driebankoor en het Princenhage's Mannenkoor hebben een prachtig concert ten gehore gebracht. Beide koren hebben een deel van het concert voor hun rekening genomen. Het slotlied zongen ze samen. Sopraan Dana Koppes heeft solo gezongen en samen met het Driebankoor, wat een extra glans gaf aan dit concert. Het was haar debuut bij het Driebankoor en is zeker voor herhaling vatbaar. Ze heeft het publiek verrast met haar prachtige stem.
Vanuit het publiek zijn diverse reacties gekomen dat zij zeer ontroerd waren tijdens het concert. Het Driebankoor werd begeleid door organist en pianist Jaap kramer en zong onder leiding van Jan Verhoef. 

Het Princenhage's Mannenkoor heeft voor de pauze gezongen met begeleiding van Malous Nypels en na de pauze zongen ze a capella. Dit alles onder begeleiding van dirigent Ad Vergouwen. 
Het slotlied wat door beide koren werd gezongen onder leiding van dirigent Ad Vergouwen werd als indrukwekkend ervaren door het publiek.

Beide koren zullen op 17 mei 2020 op uitnodiging van het Princenhage’s Mannenkoor in Breda weer een concert geven. Wilt u ook naar dit concert? Laat het een van onze leden weten. 

24 december 2019

Het Driebankoor heeft samen met het Lucaskoor in de Kerstnachtviering gezongen. Beide koren zongen vanaf 19:30 uur uit The Great and Mighty Wonder van Tom Fettke. In de viering (vanaf 20:00 uur) werd Messe Brève gezongen van Charles Gounod. Het was een prachtige viering met Frank Kok op piano, Jules Post als voorganger en Jan Verhoef als dirigent. 

 

26 oktober 2019

Petra Berger in concert met het Driebankoor

20191026 Petra Berger Driebankoor Venhuizen 1

Het Driebankoor gaat samen met Petra Berger een geweldig concert geven. De organisatie van dit concert gaat via Zingenenzo.com welke ook de kaartverkoop gaat regelen. Via de link http://www.ticketkantoor.nl/shop/ven01 kunt u kaarten reserveren. Op onze website geen mogelijkheid om kaarten te bestellen maar via de leden van het Driebankoor is dit wel mogelijk. 

Wij zien u graag op zaterdagavond op 26 oktober in Venhuizen. 

Het Concert wordt gegeven met medewerking van:

Petra Berger, soliste en het Driebankoor
Mark Brandwijk, piano
Aarnoud de Groen, orgel
Algehele leiding: Jan Verhoef

Nederlandse Hervormde kerk Venhuizen
(Kerkweg 113, 1606 AP Venhuizen)

aanvang 20.00 uur
voorverkoop kaarten à € 17,50 online via
http://www.ticketkantoor.nl/shop/ven01

voorverkoop door leden á € 17,50 
kaarten aan de deur (indien niet uitverkocht) à € 19,50 contant

 

 

28 april 2019

Oranje- en Bevrijdingsconcert

 DSC00995

Als koor kunnen we terugkijken op een heel  mooi concert. Wij hebben met plezier en overgave gezongen.
De recensie in het NHD van Regina Arbouw was een grote pluim voor ons koor. Wat zij oa schreef was: "Het feest begon met het strijdlied van Adriaen Valerius, 'Merck toch hoe sterck'. een mooie bewerking van onder meer de eigen dirigent maakte dit werk bijzonder geschikt voor het koor. Het arrangement van de schoolliedjes over 'onze' zeehelden Michiel de Ruyter en Piet Hein was ook van de hand van de dirigent. Zij werden ijzersterk gezongen en heel erg gewaardeerd". Wat zij verder schreef was: 'Het koor bleek in het tweede deel van de middag in staat de muziek iets extra's te geven. Mooie harmonieën, een herkenbare dynamiscshe beweging en alerte reacties op de aanwijzingen van de dirigent waren hierbij de sleutelbegrippen. Heldere koorzang in dit beschouwende deel, waar de begeleiding iets temperde. Hierdoor ontstond ruimte voor de hechte groep alten met hun roerend mooie nuances en kon ook volop worden genoten van de sterk zingende sopranen". 

Na het concert hebben we met vele koorleden en familie nog even heel gezellig nagezeten in Cultureel Centrum de Triangel. 

Wilt u ook deel uit maken van ons koor en iedere week een gezellige repetitie meemaken waar stevig gerepeteerd wordt voor de volgende optredens? Geef u op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur een mail als u vragen heeft.  Wij heten u (en vooral als u tenor bent) van harte welkom!

 

23 december 2018

KERSTCONCERT  met medewerking Sterre van Boxtel (www.sterremusic.nl)

Kerst 2018 Driebankoor olv Jan Verhoef
Musicale begeleiding van Deborah Pardy, Pierre Decroos en Aarnoud de Groen
Kerst 2018 publiek
Samenzang in Lucaskerk
Driebankoor met Sterre
Sterre van Boxtel sopraan soliste
Solisten Driebankoor
Margaret, Wendy, Theo en Nico

 

Afgelopen zondag 23 december heeft het Driebankoor onder leiding van Jan Verhoef een schitterend kerstconcert verzorgt waarbij een brede variatie aan kerstliederen ten gehore werd gebracht. Dit concert werd solistisch ondersteund door sopraan Sterre van Boxtel, en stond onder muzikale begeleiding van Deborah Pardy aan de vleugel, Pierre Decroos op hobo, Roland Goedhart op drum en Aarnoud de Groen achter het orgel in de St. Lucas kerk, Westeinde 2 in Venhuizen.

A Great and Mighty Wonder is een unieke muzikale bewerking van het verhaal over de geboorte van Jezus welke is gecomponeerd door de Amerikaanse componist en arrangeur Tom Fettke welke nog zelden wordt uitgevoerd in Nederland. Het was een fris en sprankelend concert.

Afgewisseld met een variatie aan herkenbare liederen werd de prachtige cantate Love Transcending ten gehore gebracht welke het publiek in de vorm van bekende fragmenten blij en verrassend in de oren klonken.

Fijn dat het publiek in grote getale aanwezig was. 

 

Scratch / MEEZINGCONCERT Tom Parker
30 juni 2018

Afgelopen zaterdag 30 juni is tot volle tevredenheid een zeer goed geslaagd Tom Parker Scratch concert uitgevoerd door leden van ons Driebankoor en zo’n 30 projectleden die zich hiervoor hebben aangemeld. Het thuis instuderen met maar één repetitiedag, hebben bewezen dat dit kan leiden tot een goed in elkaar zittende prima concert uitvoering. Dit onder leiding van onze enthousiaste dirigent Jan Verhoef. Die zijn uiterste best heeft gedaan om er een succes van te maken.

Afwisselend werd het publiek getrakteerd op het virtuoze optreden van de heren Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) die het publiek toch altijd weer weten te raken.

Als verrassing traden op uit de eigen gelederen, Margaret Koning en Wendy Vroling, die een sprankelend duet ten gehore brachten. Kortom een zeer geslaagd evenement.

Een speciaal woord van dank aan de leden, projectleden, solisten, dirigent, en de organisatie van de Triangel/ N-H kerk en alle bezoekers aan ons concert.

 

Passieconcert ‘Olivet to Calvary’ door Driebankoor

Op zondag 25 maart 2018 om 15:30 uur heeft het Driebankoor de sfeervolle Passiecantate ‘Olivet to Calvary’ en Mendelssohns 'Psalm 42' ten gehore gebracht in de NH-kerk / Cultureel Centrum De Triangel in Venhuizen.

In deze fraai getoonzette passiecantate in de anglicaanse traditie bezingt Maunder (1858-1920) de laatste week uit het leven van Christus. Hij voert de luisteraar mee van de triomfantelijke intocht in Jeruzalem naar het smartelijke einde op de Calvarieberg. Expressieve solo’s en koorpartijen worden afgewisseld met ingetogen hymnes. Bij deze passiecantate sluit de door Mendelssohn muzikaal verwoorde Psalm 42 prachtig aan in de sfeer van dit concert.

Muzikale medewerking aan het passieconcert is verleend door organist Aarnoud de Groen en pianist Peter Bontje en de solisten Walther Deubel, Hans van Niekerk en Sabine Kirsten. Het Driebankoor onder leiding van haar vaste dirigent Jan Verhoef.

l


Passieposter


 

 

Klik HIER voor een impressie van het concert

Kerstconcert Driebankoor met Sterre van Boxtel

Het compleet uitverkochte kerstconcert van het Driebankoor op 17 december jl. was een groot succes. Het prachtige programma werd door ons publiek zeer gewaardeerd. We waren blij met Sterre van Boxtel als soliste, met Deboray Pardy aan de vleugel, met Pierre Decroos op de hobo en Aarnoud de Groen achter het orgel. Dit alles onder de bezielende leiding van onze dirigent Jan Verhoef.

Promo foto copy

 


Recensie