Back to Top

Driebankoor

.

... daar waar zingen een feest is


opgericht in 1970

 
 
 

Zingen bij het Driebankoor...

betekent uitdaging, muzikale kwaliteit, stemvorming en zangtechniek. Maar ook grote inzet, betrokkenheid, veel enthousiasme en een gevoel van saamhorigheid.

Mede dankzij de werkwijze van dirigent Jan Verhoef, die met zijn enthousiaste en stimulerende aanpak steeds weer nieuw elan brengt in de toch al zo hechte groep van zo’n 75 zangers en zangeressen. Een groep waarvan de kern al heel veel jaren met elkaar zingt, met als gemeenschappelijke binding de liefde voor gezongen muziek.

 

concertbanner

Lees meer...Zingen bij het Driebankoor...

Repeteren

Ervaar hoe ontspannend zingen is!

Hou je van muziek? Speel je al een poosje met de gedachte om bij een koor te zingen? Niet langer uitstellen, maar kom eens kijken bij een repetitie!

De bezielende dirigent Jan Verhoef laat je het pure plezier van muziek voelen en beleven! Ongemerkt gaat de lat steeds een beetje hoger. En dan sta je uiteindelijk op dat podium en hangen honderden mensen ook aan jouw lippen. Omdat ze genieten van onze muziek en het plezier waarmee we zingen. Met applaus voor jou. Zo ervaar je elke repetitie en ieder concert - altijd begeleid door topmuzikanten - weer die kick, die meerstemmig zingen in een mooi koor geeft.
Beleef het zelf tijdens onze  repetitie. Luister lekker. Of zing meteen maar mee. Geheel vrijblijvend, natuurlijk, maar wel met onze hoop dat je mee blijft zingen, want wij zijn er van overtuigd dat je het -net als wij- geweldig vindt.

Je kunt ons op de woensdagavond van 19:30 tot 21:45 uur vinden in Dorpshuis ’t Centrum, Twijver 66, of in de Lucaskerk in Venhuizen. Geef vooraf even een belletje naar 06-46464171. Dan zetten wij een stoel voor je klaar.
Je bent van harte welkom!

Wie zingen wil, wie zingen kan, wie jong is, wie zich jong voelt, is welkom!


Nieuws

Tom Parker Meezingconcert
30 juni 2018

Het Driebankoor organiseert een heerlijke muzikale middag op zaterdag 30 juni 2018, waarbij er een prachtige selectie van Tom Parker-nummers wordt ingestudeerd en uitgevoerd.

Inmiddels is de inschrijving voor dit project gesloten.

We hebben een prachtig aantal inschrijvingen mogen noteren.
Dat wordt dus een enorm koor van ruim 100 zangers en zangeressen op 30 juni, dat begeleid gaat worden door twee virtuoze muzikanten: Jan Lenselink en André van Vliet . Kortom, één muzikaal feest!

Dit evenement is natuurlijk nog leuker wanneer wij dit ook voor een groot publiek kunnen zingen. Daarom vinden wij het fantastisch wanneer U naar dit concert komt luisteren. U zult ervan versteld staan hoe imposant dit zal gaan klinken! Wij beloven u een fris zomerconcert, top entertainment voor op de zomeravond. U bent welkom om 20.00 uur!

Meer details over locatie en dagindeling

U kunt hier kaarten reserveren voor dit concert

 


Passieconcert 'Olivet to Calvary' van het Driebankoor

Op zondag 25 maart 2018 om 15:00 uur heeft het Driebankoor m.m.v. Sabine Kirsten, Walther Deubel en Hans van Niekerk de sfeervolle Passiecantate ‘Olivet to Calvary’ en Mendelssohns 'Psalm 42' ten gehore gebracht in de NH-kerk / Cultureel Centrum De Triangel in Venhuizen. Het koor en de solisten werden begeleid door Aarnoud de Groen op het orgel en Peter Bontje aan de vleugel. Het concert werd door het publiek zeer gewaardeerd.

lees meer over dit concert